A Catholic Renewal

~ En radikal blogg ~

"Se, jag gör allting nytt..." (Upp 21:5)

tisdag, mars 11, 2008
Humorstafettens avslutning - en botövning
Fastetiden är inte bara en tid för avstående av mat, utan också en tid för eftertanke och bot - och förstås numera även en tid för blogghumorstafett.... ;-)

Så varför inte slå ihop allt detta?

Kom i natt på tanken att vinkla humorstafetten något under de sista återstående dagarna, så att de, samtidigt som humorn bibehålls, får utgöra intensifierade botdagar som en förberedelse för Stilla veckan.

Ett slags avslutande (humorns) botvandring mellan en Askonsdag och Långfredag i miniatyr alltså. Detta får gärna bli en tradition under framtida humorstafetter - Mackan och jag får ta ett konciliebeslut om det sen...!

Så här tänkte jag:

Du som, liksom jag, har deltagit flitigt i kristen bloggpajkastning emellanåt, får här en unik chans att göra bot i form av humor!

I den tidiga kyrkan var botgörarna offentliga - i den nog så offentliga bloggosfären är det lite på samma sätt - alla är vi syndare - en del är bara lite bättre på att dölja det än andra. Så varför inte markera viljan till bättring genom att välja ett av de återstående ämnena i godiskorgen - eller hitta på ett eget - och skriva om det? Kort eller långt - skribenten avgör själv - så tidsbrist är ingen ursäkt.... Det är dessutom kul när man kommer igång, vilket en del av er redan har märkt... (Botövningar bör inte vara alltför tråkiga!) Även du som redan deltagit i stafetten kan alltså skriva ytterligare ett inlägg - som en ödmjukande bonusövning i humor - ifall du känner dig manad.

Märk inlägget med ämnestiteln samt "botövning". Länka som vanligt till godiskorgen. Inget pris utdelas för denna del av stafetten - just eftersom det är en botövning....

Du som inte tycker att du har något att göra bot för, men som brinner av längtan efter att hugga in på något ämne och skriva humoristiskt om det, men som inte har haft turen att få någon stafettpinne i din blogg under detta första år, får också mellan onsdag och fredag en slutspurtschans att delta i humorstafetten.... (Lite som andra chansen i Melodifestivalen...) Gör då på samma sätt - reglerna och ämnena hittar du alltså i godiskorgen. Vore kul om vi mer eller mindre kunde tömma den på ämnen så kan vi börja på ny kula nästa år med ämnen som är aktuella då!

Berätta i kommentarerna i detta inlägg ifall du deltar i botövningen/slutspurten och vilket ämne du tänker skriva om - så att det inte blir dubbletter. Tala också om när du har skrivit det så lägger jag in en länk i godiskorgen.

Har du ingen egen blogg är du välkommen att publicera inlägget i min blogg.

De frivilliga botbidragen och övriga bidrag (inklusive de bidrag som är knutna till vilande humorpinnar) ska ha publicerats senast nu på lördag, då Palmsöndagen högtidligen bryter stafetten för i år.

Själv väljer jag att botskriva om "Katolsk pajkastning" - det ämnet är härmed alltså taget.... ;-)

Etiketter: , ,

postat av Charlotte Thérèse @ 13:15  
0 Kommentar/-er:
Post a comment here: Skicka en kommentar
To the main page of this blog: Till bloggens första sida
 
 
     
OBS!!! BLOGGEN HAR FLYTTAT! / THE BLOG HAS MOVED!
Senaste kommentarer
My English blog posts
Aktuellt
Min lilla hörna
Om bloggen
Tidigare inlägg
Arkiv
Webbsidelänkar
En salig bloggblandning
Etiketter - ett urval
Ekumenisk dialog
Citerat

    "Since we live by the Spirit, let us keep in step with the Spirit." (okänd källa)

    "Where there is no love, put love and gather love."  Johannes av Korset

    "The soul of one who loves God, always swims in joy, always keeps holiday, and is always in the mood for singing." Johannes av Korset

    "To write is to pray."  Thomas Merton

    "In vino veritas!" (Det kan tolkas bokstavligen så - på ett djupt sätt - i eukaristin.)

    "Injustice anywhere is a threat to justice everywhere. I will not stand idly by when I see an unjust war taking place." Martin Luther King, Jr.

Smått och gott

Copyright: Charlotte Thérèse, 2007

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Christianity Blogs - Blog Catalog Blog Directory Blogglista.se Bloggar Religion bloggar Blog Flux Directory Blogarama - The Blog Directory Add to Technorati Favorites
eXTReMe Tracker