A Catholic Renewal

~ En radikal blogg ~

"Se, jag gör allting nytt..." (Upp 21:5)

torsdag, maj 10, 2007
Parisiskt kloster
Kyrkans tidning har nu tyvärr på sin webbsida infört inloggning för prenumeranter - så att enbart de som redan har tidningen i pappersform kan läsa det lilla urvalet av webbartiklar.

Det var betydligt bättre tidigare - då alla hade tillgång till några "morotsartiklar" som kunde tänkas locka nya läsare. Det gick ju också smidigt att länka till de artiklarna i bloggar. Men de vill kanske inte att man kommenterar det de skriver om så att det når fler än deras redan trogna läsare?

På det världsvida öppna nätet bildas allt fler små slutna rum.

Allt annat än slutna rum möter man dock i detta moderna kloster:

Kyrkans tidning skriver idag om en trevlig kommunitet mitt i Paris - Jersusalemkommuniteten - som har en egen hemsida. Det finns en hel del man kan ha glädje av på sidan även om man inte kan franska.

Kort om spiritualiteten: de är samtidigt både kontemplativa och aktiva - arbetar i stan halva dagarna, och i klostret andra halvan, måndagar är en stilla ökendag. De är en blandad kommunitet med både munkar och nunnor, som bor i varsitt hus, och de har en gudomligt vacker fyrstämmig liturgi... Ett kort exempel spelas på hemsidan.

Besökte dem för många år sedan och fick bo i ett rum 99 trappsteg upp - i ett klocktorn... Bara det....med härlig utsikt över Paris från kyrktaket (det var väl inte precis meningen att man skulle gå omkring på taket - men det var ganska svårt att låta bli).

Etiketter: , ,

postat av Charlotte Therese Björnström @ 20:24  
0 Kommentar/-er:
Post a comment here: Skicka en kommentar
To the main page of this blog: Till bloggens första sida
 
 
     
OBS!!! BLOGGEN HAR FLYTTAT! / THE BLOG HAS MOVED!
Senaste kommentarer
My English blog posts
Aktuellt
Min lilla hörna
Om bloggen
Tidigare inlägg
Arkiv
Webbsidelänkar
En salig bloggblandning
Etiketter - ett urval
Ekumenisk dialog
Citerat

  "Since we live by the Spirit, let us keep in step with the Spirit." (okänd källa)

  "Where there is no love, put love and gather love."  Johannes av Korset

  "The soul of one who loves God, always swims in joy, always keeps holiday, and is always in the mood for singing." Johannes av Korset

  "To write is to pray."  Thomas Merton

  "In vino veritas!" (Det kan tolkas bokstavligen så - på ett djupt sätt - i eukaristin.)

  "Injustice anywhere is a threat to justice everywhere. I will not stand idly by when I see an unjust war taking place." Martin Luther King, Jr.

Smått och gott

Copyright: Charlotte Thérèse, 2007

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Christianity Blogs - Blog Catalog Blog Directory Blogglista.se Bloggar Religion bloggar Blog Flux Directory Blogarama - The Blog Directory Add to Technorati Favorites
eXTReMe Tracker