A Catholic Renewal

~ En radikal blogg ~

"Se, jag gör allting nytt..." (Upp 21:5)

onsdag, maj 28, 2008
Uppenbarelser - mycket intressanta videoklipp
I brist på filmer att recensera surfar jag nu lite bland videor med uppenbarelser. Där finns både det ena och det andra. Spännande att man kan fånga sånt här på film numera - när snart sagt varje person har tillgång till en liten videoinspelningsfunktion i digitalkameran eller mobiltelefonen. Men det ställer förstås högre krav på teknisk bevisning - det är förodligen inte så svårt att manipulera filmer i efterhand.

Men jag är övertygad om att det sker mirakel - och en del filmer verkar ger ett mer äkta ntryck än andra.

Mest häpnadsväckande och tankeväckande är denna - som skildrar tre olika eukaristiska mirakel. Ett där vackert ornamenterade hostior sakta dalar ner på ett kyrkogolv - men varifrån kommer de...? Och ett som visar en kalk och en hostia med fem sårmärken och en bild av ett kors och en vitklädd kvinna med ett barn - som dök upp på några foton av en staty av Jungfru Maria. Och ett som visar hur en hostia har förvandlats till ett pulserande och växande (riktigt!) hjärta i munnen på en kvinna - detta mirakel bevittnades av förre påven, som sträcker ut händerna mot det. Oerhört stark video! (Synd bara att annan text skymmer mycket av den engelska texten.)

Nån som fortfarande inte är övertygad om realpresensen (att eukaristin verkligen är Kristi kropp och blod)?

Snubblade också på en intressant video om Mariauppenbarelserna i Zeitoun - och en till, ackompanjerad av vacker musik istället för prat. Båda med autentiska foton.

Det bästa är att resultatet av det miraklet, som pågick under flera år och sågs av troende från olika religioner såväl som ateister, var helanden och fred. Man kunde önska sig det på många platser i världen idag.... Bli inte förvånade om hon visar sig i krigsdrabbade länder också i vår tid...

Vad ska man sedan säga om det här - också i Egypten....? Och det här? (Mer spektakulärt...ger mig inte samma känsla som filmerna ovan.)

Och till sist en riktig skräckis - antingen fejk (hoppas det!) eller inte.

Etiketter: , , , , , ,

postat av Charlotte Thérèse @ 11:18  
0 Kommentar/-er:
Post a comment here: Skicka en kommentar
To the main page of this blog: Till bloggens första sida
 
 
     
OBS!!! BLOGGEN HAR FLYTTAT! / THE BLOG HAS MOVED!
Senaste kommentarer
My English blog posts
Aktuellt
Min lilla hörna
Om bloggen
Tidigare inlägg
Arkiv
Webbsidelänkar
En salig bloggblandning
Etiketter - ett urval
Ekumenisk dialog
Citerat

    "Since we live by the Spirit, let us keep in step with the Spirit." (okänd källa)

    "Where there is no love, put love and gather love."  Johannes av Korset

    "The soul of one who loves God, always swims in joy, always keeps holiday, and is always in the mood for singing." Johannes av Korset

    "To write is to pray."  Thomas Merton

    "In vino veritas!" (Det kan tolkas bokstavligen så - på ett djupt sätt - i eukaristin.)

    "Injustice anywhere is a threat to justice everywhere. I will not stand idly by when I see an unjust war taking place." Martin Luther King, Jr.

Smått och gott

Copyright: Charlotte Thérèse, 2007

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Christianity Blogs - Blog Catalog Blog Directory Blogglista.se Bloggar Religion bloggar Blog Flux Directory Blogarama - The Blog Directory Add to Technorati Favorites
eXTReMe Tracker