A Catholic Renewal

~ En radikal blogg ~

"Se, jag gör allting nytt..." (Upp 21:5)

lördag, maj 24, 2008
Sista filmsvepet
Så var det dags att försegla och skicka tillbaka det sista filmkuvertet och säga upp provabonnemanget.... Har raderat listan på de drygt 20 filmer jag inte hann se. Det blev ju ganska många ändå...

Dessa blev de sista filmerna jag fick:

Walk the line - ett slags biografi om Johnny Cash. Stort plus för tidsprägeln, musiken och det lyckliga slutet. Vägen dit är inte lika rolig.... Betyg: 3,5.

Vänner för livet - om en man som förlorade sin familj i New York 9/11, och som inte vill bearbeta händelsen utan isolerar sig. Tills den gamle tandläkarstudiekamraten dyker upp och utmanar honom att ta steget ut ur sitt lilla revir - vilket även för denne ut på en del strapatser. Men slutet gott, allting gott även här - om jag minns rätt. Fast särskilt sevärd är den inte. Betyg: 2,5.

Offret - en av de konstigaste filmerna jag bloggtittat på. Eller försökt se, rättare sagt. Det var en snabbspolare utan dess like (d.v.s. jag borde ha snabbspolat rakt igenom den, men kom igång med det först efter halva filmen när jag inte stod ut längre). Tänk er en Ingemar Bergmanfilm i extrem slow-motion, men mer monolog-pratig, och med rysk touch (existentiell, filosofisk, religiös), och med överdrivet teatraliska svenska skådespelare (det var som att se en mycket dålig teaterpjäs - fast på film - varför är förresten svenska skådespelare så ofta onaturliga i sina roller?), addera en fragmentarisk och lite udda handling - så har ni filmen i ett nötskal.... Filmen är nästan färglös till råga på allt - gråtonad. Det enda fina är planteringen av ett träd i början, och när de bläddrar i en ikonbok (i färg!) och uttalar sig om ikonernas skönhet... Betyg: 2,5 - så pass högt för att de säkert har ansträngt sig rejält för att försöka få till det.

Underbara älskade - trodde det skulle vara en ljust somrig film - men den förväntade svenska skärgårdssommarstämningen förtogs av det sorgliga innehållet. En film om sorg, och hur man (inte) hanterar den som sekulariserad svensk - skulle man kanske kunna sammanfatta det som? Ljusnar lite mot slutet. Betyg: 3.

Alla övriga filmer jag har bloggtittat på under senvintern/våren hittar ni här.

Det går bra att kommentera de inläggen även i efterhand ifall ni har sett någon av filmerna!

Etiketter:

postat av Charlotte Therese Björnström @ 10:12  
0 Kommentar/-er:
Post a comment here: Skicka en kommentar
To the main page of this blog: Till bloggens första sida
 
 
     
OBS!!! BLOGGEN HAR FLYTTAT! / THE BLOG HAS MOVED!
Senaste kommentarer
My English blog posts
Aktuellt
Min lilla hörna
Om bloggen
Tidigare inlägg
Arkiv
Webbsidelänkar
En salig bloggblandning
Etiketter - ett urval
Ekumenisk dialog
Citerat

  "Since we live by the Spirit, let us keep in step with the Spirit." (okänd källa)

  "Where there is no love, put love and gather love."  Johannes av Korset

  "The soul of one who loves God, always swims in joy, always keeps holiday, and is always in the mood for singing." Johannes av Korset

  "To write is to pray."  Thomas Merton

  "In vino veritas!" (Det kan tolkas bokstavligen så - på ett djupt sätt - i eukaristin.)

  "Injustice anywhere is a threat to justice everywhere. I will not stand idly by when I see an unjust war taking place." Martin Luther King, Jr.

Smått och gott

Copyright: Charlotte Thérèse, 2007

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Christianity Blogs - Blog Catalog Blog Directory Blogglista.se Bloggar Religion bloggar Blog Flux Directory Blogarama - The Blog Directory Add to Technorati Favorites
eXTReMe Tracker