A Catholic Renewal

~ En radikal blogg ~

"Se, jag gör allting nytt..." (Upp 21:5)

onsdag, mars 26, 2008
Sista chansen...
De som vill delta i insamlingen till min ortodoxe vän i Sydafrika har nu en sista chans att bidra innan pengarna går iväg - deadline: måndag 7 april. (Maila mig för mer info.)

Tänkte ha en ny insamling till jul (låter kontot vara öppet under tiden så att de som vill kan fortsätta bidra med små summor då och då fram tills dess) - eftersom de här åren innan pensionen kommer är kärva för honom. Hans novis slavarbetar långt från eremitaget för att få ihop lite pengar, och får bara några dagar ledigt emellanåt - det var förmodligen inte så han tänkte sig klosterlivet... Min vän har också makalös otur med bilar som går sönder och kostar massor att reparera - och han blev dessutom nyligen rånad - men klarade sig tack och lov oskadd. En äldre kvinna kom fram och drämde till en av rånarna med ett paraply om jag minns det han skrev rätt - och de flydde av rena chocken... Men de var beväpnade, så jag vågar inte tänka på hur det hade kunnat sluta. Han vägrade att ge dem sitt kontokort. Har bett honom att vara försiktig - pengar kan ersättas - men inte liv!

Kort sagt - man påminns verkligen om skillnaderna här i världen - vilken frihet och trygghet vi jämförelsevis har - och om pengars värde - han får enormt mycket mer där för det vi samlar ihop än vad vi skulle få för de pengarna här. Har berättat för honom om insamlingen nu och att han får pengarna snart - och han är mycket tacksam, säger att det blir en stor hjälp för honom.

Tack, alla, som bidrar!

Etiketter:

postat av Charlotte Thérèse @ 13:31  
0 Kommentar/-er:
Post a comment here: Skicka en kommentar
To the main page of this blog: Till bloggens första sida
 
 
     
OBS!!! BLOGGEN HAR FLYTTAT! / THE BLOG HAS MOVED!
Senaste kommentarer
My English blog posts
Aktuellt
Min lilla hörna
Om bloggen
Tidigare inlägg
Arkiv
Webbsidelänkar
En salig bloggblandning
Etiketter - ett urval
Ekumenisk dialog
Citerat

    "Since we live by the Spirit, let us keep in step with the Spirit." (okänd källa)

    "Where there is no love, put love and gather love."  Johannes av Korset

    "The soul of one who loves God, always swims in joy, always keeps holiday, and is always in the mood for singing." Johannes av Korset

    "To write is to pray."  Thomas Merton

    "In vino veritas!" (Det kan tolkas bokstavligen så - på ett djupt sätt - i eukaristin.)

    "Injustice anywhere is a threat to justice everywhere. I will not stand idly by when I see an unjust war taking place." Martin Luther King, Jr.

Smått och gott

Copyright: Charlotte Thérèse, 2007

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Christianity Blogs - Blog Catalog Blog Directory Blogglista.se Bloggar Religion bloggar Blog Flux Directory Blogarama - The Blog Directory Add to Technorati Favorites
eXTReMe Tracker