A Catholic Renewal

~ En radikal blogg ~

"Se, jag gör allting nytt..." (Upp 21:5)

söndag, april 20, 2008
Första fjärilen och andra vårtecken...

Den första fjäril man ser på våren är alltid lite speciell. Idag var det dags för den första i år - den mötte upp på söndagspromenaden nyss. I år blev det ett påfågelöga - vanligen brukar det för min del annars bli en citronfjäril. Det här var en tilltufsad men mycket vackert färgsprakande liten individ, med trasiga vingar, som först var lite skraj, men som sen villigt lät sig fotas.

Har aldrig lyckats komma så pass nära en fjäril med kamera förut - de brukar fladdra iväg när man är på drygt en meters avstånd - men nu kunde jag ta bilder på 20 centimeters håll! Fick zooma lite på det avståndet eftersom den enkla digitalkamera jag mest använder numera inte kan ta skarpa bilder närmare än så. Kanske den inte skrämmer på samma sätt som den stora kamera med bättre objektiv som jag alltid använde förut (för traditionella foton)?

Vid vägkanten lyser för övrigt blåsippor, violer och tussilago i kapp nu i mängd - såg också en nyss uppkommen gullviva - och en vitsippa (tyvärr plockad och slängd på vägen...).

I träd och buskage sjunger fågelkörer, och fortfarande hälsar såväl talgoxar som blåmesar på utanför fönstret och knaprar på resterna av talgbollarna från i vintras. Höll utkik efter den lilla grönsiska jag träffade på häromdan, men såg den inte. En vuxen gulsparv flyttade sig till andra sidan den tillfälliga och nästan igenvuxna ån när jag passerade. För en vecka sen flödade vårvattnet där för fullt (bilden är tagen för ett par dar sen när vattnet stod flera decimeter högre än idag) - men nu tar växterna redan över - och snart är marken där helt torrlagd.


En lite rolig nyss uppsatt efterlysning fanns också längs vägen. Kan inte låta bli att försöka hjälpa den "trevlige mannen" på traven. Det låter som att han bör få träffa den ostpajsätande damen igen. Märkligt bara att han inte minns hennes namn...? Men det kan ju tänkas att hon tittar in på en stadsanknuten blogg. Ifall hon inte tar en promenad i vårvädret och hittar lappen....

Nån som ännu tvivlar på att våren verkligen är här nu - om än fortfarande lite kall?

Alla tecken tycks ha anlänt... Från blommor och fjärilar till vårförälskelser - lägg märke till antydningen till hjärta, och den röda texten i efterlysningen - så sött!

P.S. Min copyright på bilderna!

Etiketter: , , , , , , , ,

postat av Charlotte Therese Björnström @ 17:13  
0 Kommentar/-er:
Post a comment here: Skicka en kommentar
To the main page of this blog: Till bloggens första sida
 
 
     
OBS!!! BLOGGEN HAR FLYTTAT! / THE BLOG HAS MOVED!
Senaste kommentarer
My English blog posts
Aktuellt
Min lilla hörna
Om bloggen
Tidigare inlägg
Arkiv
Webbsidelänkar
En salig bloggblandning
Etiketter - ett urval
Ekumenisk dialog
Citerat

  "Since we live by the Spirit, let us keep in step with the Spirit." (okänd källa)

  "Where there is no love, put love and gather love."  Johannes av Korset

  "The soul of one who loves God, always swims in joy, always keeps holiday, and is always in the mood for singing." Johannes av Korset

  "To write is to pray."  Thomas Merton

  "In vino veritas!" (Det kan tolkas bokstavligen så - på ett djupt sätt - i eukaristin.)

  "Injustice anywhere is a threat to justice everywhere. I will not stand idly by when I see an unjust war taking place." Martin Luther King, Jr.

Smått och gott

Copyright: Charlotte Thérèse, 2007

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Christianity Blogs - Blog Catalog Blog Directory Blogglista.se Bloggar Religion bloggar Blog Flux Directory Blogarama - The Blog Directory Add to Technorati Favorites
eXTReMe Tracker