A Catholic Renewal

~ En radikal blogg ~

"Se, jag gör allting nytt..." (Upp 21:5)

måndag, juni 30, 2008
Tistou och storesyrran Julia poserar

Det är inte lätt att fota en katt. Ännu svårare är det att fota två katter - samtidigt!

Särskilt om de inte gillar varandra så mycket.

De här kattsyskonen är lite som katt och hund...Dessa bilder blev de bästa, om än lite suddiga, av busfröet och den ståtliga damen... (Som inte är helsyskon, bara vanliga kattsyskon.)

Att bilderna alls kunde tas har till viss del sin grund i några små korvmutor.

Övriga bilder har en dominerande och insmickrande Tistou i förgrunden och en mindre framträdande Julia, som en skugga bakom honom. (Eller så är ena katten bortvänd eller ganska suddig.)

Det säger inte så mycket om den inbördes hierarkin dem emellan, som är lite komplicerad. Utan mer om vem som var hungrigast vid det tillfället. Fast visst har Julia i högsta grad också korv i blicken...?


Den äldre distingerade damen, Julia, femton och ett halvt år, har lite svårt för ettåringen Tistou... Hon morrar och fräser åt honom om han kommer för nära. Och nära måste han ju sitta om de ska kunna vara med på samma bild.

Han brukar äta av hennes mat - och hon av hans (syskongnabb). Men han är snabbast och hinner förmodligen med en hel del av sin egen mat också... Och hon låter honom få det.Men samtidigt (undrar om hon skulle erkänna det ens för sig själv?) så piggar han nog upp henne med sitt sällskap trots allt, så hon inte bara sover sig igenom resten av livet.

Fast leka får han göra själv...Har kort av Julia (tyvärr inte digtalt) när hon var yngre också (omkring 10 år), då det var hennes tur att bo hos mig en liten tid. Det är ganska stor skillnad mellan bilderna nu och då - hon ser mycket piggare och rundare ut då. Men så är hon ju pensionär numera. Medan Tistou är som en olydig tonåring - eller ett litet barn.

Tistou är förresten sin pappa upp i dagen. De gör samma miner, och är nästan lika som bär. Hittade kort på den rödmaskade pappan Napoleon även kallad Nappe, liksom på sköldpaddstecknade mamman Ninni - som han är betydligt mindre lik. Se själva...

Ska jag ha egen katt nån gång så blir det nog en sån här... Helst en som först väljer ut mig... Kattkemin måste ju stämma....

Etiketter: , , , , ,

postat av Charlotte Therese Björnström @ 22:24  
0 Kommentar/-er:
Post a comment here: Skicka en kommentar
To the main page of this blog: Till bloggens första sida
 
 
     
OBS!!! BLOGGEN HAR FLYTTAT! / THE BLOG HAS MOVED!
Senaste kommentarer
My English blog posts
Aktuellt
Min lilla hörna
Om bloggen
Tidigare inlägg
Arkiv
Webbsidelänkar
En salig bloggblandning
Etiketter - ett urval
Ekumenisk dialog
Citerat

  "Since we live by the Spirit, let us keep in step with the Spirit." (okänd källa)

  "Where there is no love, put love and gather love."  Johannes av Korset

  "The soul of one who loves God, always swims in joy, always keeps holiday, and is always in the mood for singing." Johannes av Korset

  "To write is to pray."  Thomas Merton

  "In vino veritas!" (Det kan tolkas bokstavligen så - på ett djupt sätt - i eukaristin.)

  "Injustice anywhere is a threat to justice everywhere. I will not stand idly by when I see an unjust war taking place." Martin Luther King, Jr.

Smått och gott

Copyright: Charlotte Thérèse, 2007

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Christianity Blogs - Blog Catalog Blog Directory Blogglista.se Bloggar Religion bloggar Blog Flux Directory Blogarama - The Blog Directory Add to Technorati Favorites
eXTReMe Tracker