A Catholic Renewal

~ En radikal blogg ~

"Se, jag gör allting nytt..." (Upp 21:5)

fredag, maj 09, 2008
Balkongodling 1.4

En dryg månad har gått sen de första fröna såddes - och så här ser det ut på plantfronten just nu.

Planterade om samtliga tomater, solrosor och luktärter förra veckan, varvid ett flertal strök med - särskilt av solrosorna, så jag ska nog så lite fler sen när det går att direktså utomhus.

En del tomatplantor får jag ha i en rabatt utanför huset - det får bli först-till-kvarn-självplock på dem.... Behåller så många som får plats i krukorna på balkongen. Just kommit på att alla lär få frukt samtidigt.... Det kan bli MÅNGA tomater på en gång om det vill sig väl. Getingar, humlor och andra insekter har börjat titta in - så det finns nog en god chans till pollinering så småningom. Förväntar mig alltså en hel del tomater... På en gång... Nån som har lite trevliga recept där de ingår?

Alla persiljorna har under veckan fått sitt första krusblad... Om några veckor kan det nog vara dags att börja skörda så smått.

I balkonglådan har otroligt många frön grott - men många av de minsta klarade sig inte i skuggan av de största, som verkligen har brett ut sig.

Börjar långsamt vänja plantorna vid utomhusklimatet - de får stå ute en stund ibland när det är soligt på balkongen, men än är det för kallt för att ha dem ute dygnet runt.

Etiketter: , ,

postat av Charlotte Therese Björnström @ 11:19  
0 Kommentar/-er:
Post a comment here: Skicka en kommentar
To the main page of this blog: Till bloggens första sida
 
 
     
OBS!!! BLOGGEN HAR FLYTTAT! / THE BLOG HAS MOVED!
Senaste kommentarer
My English blog posts
Aktuellt
Min lilla hörna
Om bloggen
Tidigare inlägg
Arkiv
Webbsidelänkar
En salig bloggblandning
Etiketter - ett urval
Ekumenisk dialog
Citerat

  "Since we live by the Spirit, let us keep in step with the Spirit." (okänd källa)

  "Where there is no love, put love and gather love."  Johannes av Korset

  "The soul of one who loves God, always swims in joy, always keeps holiday, and is always in the mood for singing." Johannes av Korset

  "To write is to pray."  Thomas Merton

  "In vino veritas!" (Det kan tolkas bokstavligen så - på ett djupt sätt - i eukaristin.)

  "Injustice anywhere is a threat to justice everywhere. I will not stand idly by when I see an unjust war taking place." Martin Luther King, Jr.

Smått och gott

Copyright: Charlotte Thérèse, 2007

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Christianity Blogs - Blog Catalog Blog Directory Blogglista.se Bloggar Religion bloggar Blog Flux Directory Blogarama - The Blog Directory Add to Technorati Favorites
eXTReMe Tracker